Letterlijk verdoofd door voeding, mijn GOUDEN tip

Afgelopen weekend vierden we het feestje van mijn zoon die morgen 5 jaar wordt! Een klein, gezellig feestje met familie. Ik geniet dan enorm om mijn jarige zoon te zien, vooral te zien hoe hij gegroeid is, hoe hij zich ontwikkeld heeft! Zo'n trots gevoel wat ik dan ervaar!  Maar er is ook iets wat ik echt minder vind aan dit soort momenten. Feestjes die altijd gepaard gaan met een hoop ongezonde gewoonten.... 

Lees meer »

Waar is die gebruiksaanwijzing?

Vanavond haalde ik  mijn kinderen op na een dagje kdv en BSO. De eerste dat ging goed, de tweede ook nog wel maar bij de jongste die werd zowat besprongen, ondersteboven getrokken en mocht er alles aan doen zich te verweren….achgerum met haar 1,5 jaar. “Kom maar bij mama, jongens ze huilt dat betekent dat ze het niet fijn vind. Stop daarmee!”

Lees meer »

Het is zoals het is

Het is zoals het is, kun je dat voelen?Kun jij je neerleggen en volledig aanwezig zijn voor je kind op het moment dat zij/hij dat nodig heeft?Hoe zou dat voor je voelen als je dat kan?

Lees meer »

Laad jij op tijd op?

Heb jij het gevoel dat de scheidslijn tussen werk en privé heel dun is? Dat je tussendoor nog even dat mailtje checkt en beantwoordt of een extra call inplant wat eigenlijk niet handig is? Achter je laptop je lunch eet? 

Lees meer »

Just Imagine

Ik ben 4 jaar oud en mocht afgelopen augustus voor het eerst naar de basisschool. Mijn mamma weet dat ik het spannend vond maar ik had er ook wel zin. In. Zij vond het volgens mij nog iets spannender en had er meer moeite mee.

Lees meer »

Coming out

“Karin, wat ga je nu eigenlijk doen?“ Dit is de meest gestelde vraag die ik de afgelopen maanden gesteld kreeg!

Lees meer »

Kwetsbaar zijn is oke, dat geeft ruimte voor groei!

De scholen zijn weer open, dat geeft ruimte….dat biedt perspectief aan jou als ouder…..of toch niet? De kinderen die weer naar school kunnen, dit geeft veel moeders (en vaders) weer lucht.  Niet meer 24/7 (als je thuiswerkende ouder bent) met je dierbaren in één ruimte. Iedereen heeft zijn eigen ruimte en tijd nodig, hoe klein of groot je ook bent. Mocht je uitgeblust, uitgeput, de wanhoop nabij zijn (geweest) in afgelopen dagen, zie dit niet als falen!

Lees meer »

Transformatief ouderschap

Vanaf het moment dat ik moeder ben zit ik in een transformatieproces. Ik dacht, toen ik moeder werd, als ik mijn kinderen liefde, normen en waarden mee geef dan komt dat wel goed. Ik was veel bezig met de 3 R-en, vond slapen en niet te veel prikkels erg belangrijk. Want ik merkte al snel dat (kind)eren snel overprikkeld kunnen raken.  Nu besef ik me dat mijn manier van denken toendertijd toch wat genuanceerder ligt. 

Lees meer »

2020

Begon ik hoogzwanger met een nieuw begin, een nieuw leven, met niet alleen een geboorte van onze lieve dochter. Maar ook een verhuizing naar een nieuwe plek, een thuis voor ons alle vijf, samen! Het is een jaar geweest van ontzettend veel inzichten. Inzichten die me enorm veel hebben gebracht! En daarbij de geboorte van mijn eigen bedrijf!!

Lees meer »

Dankbaarheid

Ineens schiet het door me heen.Ik ben ervan overtuigd dat alles wat je aandacht geeft groeit. Dus ik houd liever de focus op het positieve. Wellicht denk je nu: “Hoezo positief?”

Lees meer »