Laad jij op tijd op?

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 15:11

Heb jij het gevoel dat de scheidslijn tussen werk en privé heel dun is? Dat je tussendoor nog even dat mailtje checkt en beantwoordt of een extra call inplant wat eigenlijk niet handig is? Achter je laptop je lunch eet? 

Belangrijk onderdeel om focus te houden, is ‘Nee’ zeggen, op tijd stoppen.

Neem tijd om even niets te doen! Echt niets te doen! Af te dwalen, je te vervelen, te dagdromen. Het is enorm belangrijk om je hoofd dagelijks het liefst twee keer per dag helemaal leeg te maken. En niet op dat moment even door je telefoon te scrollen of tv te kijken. Maar echt geen nieuwe informatie tot je te nemen.

 

Als werkende moeder is plannen tegenwoordig zo ontzettend belangrijk. Want geen BSO betekent dus kortere werkdagen, gefragmenteerd werken. Zelfs de boodschappen moeten gepland worden. Want er mag eigenlijk geen kind mee naar de winkel (of in mijn geval geen 3 kinderen)
Je mag een winkel binnen, niet de supermarkt, maar daarvoor dien je wel ook een afspraak te plannen. Voel je de onrust al toenemen in je huidige dagen?

 

Vrouwen zijn goed in multitasken (zeggen ze😉) echter je doet je taken nooit voor de volle 100%, niet met jouw volledige focus. Heel simpel gezegd, elke keer dat je wisselt met je gedachten is funest, je levert in op je resultaat of efficiëntie.

Plan daarom goed wat je doet en maak je taak af. Of stop en ga door met het volgende, zonder in je oude taak te blijven hangen.

Vind die "uitknop" en weet wat je daarvoor moet doen! En dat is niet constant bezig zijn met nieuwe informatie tot je nemen die je energie rooft en zinloos in je systeem blijft hangen. Op tijd opladen is belangrijk en de meest effectieve manier om dat te doen is om te niksen
En niksen doe je het beste door af te dwalen. Dus geen nieuwe informatie tot je te nemen maar jezelf op te schonen.

Prioriteiten leren stellen, focus houden en over je eigen tijd, energie en grenzen waken zijn stappen op de weg die transformatief ouderschap heet. Met als doel telkens weer volop de vrijheid te voelen om de eigen regie over je tijd en je energie te nemen.

Lukt het jou om elke dag bewust pauze in te lassen? En hoe doe je dat dan? Dit is één van de belangrijkste items binnen mijn trajecten. Heb je behoefte aan een gesprek met mij om uit te vinden, waar bij jou nog winst te behalen valt. Vraag mijn cocoon-gesprek aan. 

Liefs Karin