Hi, ik ben Karin

Mijn Carrièreswitch 

Zo lang ik me kan herinneren wilde ik de zorg in. Anderen helpen was mijn grote drijfveer. Na verschillende studies ben ik als Medium Care verpleegkundige gaan werken in een ziekenhuis. 

Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot het geven van intensieve zorg. Dat betekent voor mij vooral meer tijd en aandacht voor iemand die dat nodig heeft. In de loop der jaren ben ik de mens als holistisch wezen in zijn totaliteit gaan zien en leerde vanuit oorzaken te denken, waar anderen symptomen bestrijden. Daarom ben ik ook mateloos geboeid geraakt door de complementaire zorg. Ik leerde steeds weer bij en voelde de noodzaak dat dit meer samen mag gaan, reguliere geneeskunde en complementaire zorg. Binnen de reguliere geneeskunde komt er steeds meer aandacht voor maar helaas voelde ik me hierin geremd en moest steeds meer schakelen. Ik werd me bewust dat té weinig bewegingsvrijheid binnen mijn werk me ervan weerhield om me verder te ontwikkelen. Het functioneren binnen structuren en protocollen kostte me steeds meer energie. 

Over mijn moederschap 

Al enkele jaren ben ik getrouwd met Bart en we hebben samen 3 kinderen Daan (2016), Tuur (2018) en Pleun (2020).
Sinds ik moeder ben, merk ik dat ik steeds meer bezig ben met mijn eigen bewustzijn en dat van de kinderen. Mijn kinderen blijken ook mijn spiegel!  Ik voelde een grote noodzaak mezelf fit en vitaal te blijven voelen als jonge moeder van een druk gezin. Bart die een eigen zaak heeft, mijn huidige werkomstandigheden en het wisselende (bio)ritme bevestigde mijn keuze voor mijn eigen gezondheid en vitaliteit te kiezen en mijn huidige baan op te zeggen. 

Nou, 'zomaar' mijn baan opzeggen was een bevalling van een heel andere orde! Het oude vertrouwde loslaten voelde als een enorme stap , vooral door beperkende overtuigingen die ik over mezelf had. Plus het feit dat ik me bewust werd dat ik toch ook wel gevoelig was voor wat anderen daar wel niet van zouden vinden.

Maar nu kan ik volmondig zeggen dat het écht als een bevrijding voelt! Ik mag en kan iets doen waar werkelijk mijn hart ligt, waar ik energie van krijg met een groter doel en dat is jonge moeders inspireren en helpen meer bewust te leven in de breedste zin van het woord.

Mijn achterliggend doel daarbij is impact maken in de wereld en bijdragen aan het welzijn van onze kinderen.

Onze toekomst zelf vormgeven

Maak jij als moeder ook een reis door, vraag jij je ook ooit af: "Hoe doen andere moeders dit nu?" Valt het je ook op dat veel moeders zeggen dat het wel goed gaat? Terwijl we allemaal weten dat de druk via bijv. Social media immens is, alles moet leuk zijn en kunnen.

JA, ik loop ook nog geregeld tegen onverwachte zaken aan. Het biedt me een enorm houvast door met anderen te praten over bewust opvoeden, voeding, het zelf genezend vermogen van het lichaam en tal van andere zaken waar we nu over na dienen te denken.
Ik merk dat het me mateloos boeit en vervuld om andere moeders te inspireren met hetgeen ik lees, hoor, doe en ervaar bij mezelf én mijn kinderen. Ik zou graag mijn inzichten en ideeën met je willen delen, zodat jij ook voor jezelf kiest, nóg bewuster leeft en krachtiger achter je eigen besluiten staat! 
Want dat is wat van ons moeders in de toekomst gevraagd wordt, in het belang van onszelf en onze kinderen!