2020

Gepubliceerd op 2 februari 2021 om 17:27

Begon ik hoogzwanger met een nieuw begin, een nieuw leven, met niet alleen een geboorte van onze lieve dochter. Maar ook een verhuizing naar een nieuwe plek, een thuis voor ons alle vijf, samen!
Het is een jaar geweest van ontzettend veel inzichten. Inzichten die me enorm veel hebben gebracht! En daarbij de geboorte van mijn eigen bedrijf!!

Het begin van 2020 was enorm heftig, emotioneel gezien, mooi met een nieuw leven en met de verhuizing en niet veel later die lockdown en alle gevolgen van dien. Wat een onwerkelijke wereld was dat! Bizar wat zo’n tijd met je kan doen. Maar vooral wat er gebeurd terug kijkend als je je eigen gedachten volgt! Wat voor invloed heeft je gedachten. Vol in de hormonen als ik zat voelden mijn dagen als moeder van 3 kleine kinderen als overleven. Toen ik me dat besefte dacht ik, wat gebeurd hier nu werkelijk? is het niet de bedoeling dat ik hiervan geniet? En zo geschieden mijn volgende stap naar persoonlijke ontwikkeling. Ik wilde niet in een overlevingstand, niet in angst leven en mezelf laten leiden wat er om me heen gebeurd. Zowel in mijn gezin als in Nederland en de Wereld. Ik wilde de regie terug over mijn eigen leven en gezondheid. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik mijn kop in het zand steek maar dat ik een keuze heb hóé ik ermee omga. Ik besloot mijn eigen immuunsysteem te verhogen, te gaan voor vitaliteit en positiviteit. Ik besloot ook het nieuws niet meer zo te volgen. Ik besloot dichterbij te kijken wat er gebeurde. Ikzelf nog werkend in het ziekenhuis (binnen de MC/IC) waar het alles om te doen was dit jaar en ook vriendinnen in de zorg elders. Veel gesprekken heb ik gevoerd en wat merk je dat iedereen zijn eigen beleving en kijk heeft maar vooral dat iedereen anders met deze situatie om gaat. Er is niet één werkelijkheid, je creëert je eigen werkelijkheid door dat wat je ziet, en is het dan niet fijner om te leven in vertrouwen, met dat wat er is op dit moment maar ook te bedenken wat kan ik zelf doen zodat het beter wordt in plaats van je volledig over te geven. Dat gaf mij enorm veel rust!

Ik als perfectionist, moeder van 3, mijn leven werd bepaald door de invloed van buiten af, de overheid, de media, mijn werk, mijn gezin. Het hebben van kinderen i.c.m. controle is sowieso geen goede combinatie 😉 Want controle gedrag komt vanuit een angst. Zoveel inzichten en gesprekken met mensen die het anders zagen brachten me op het punt te besluiten dat ik het anders wilde gaan doen. Dat ik meer uit mijn dag wilde halen, vol energie in het leven wilde staan en nieuwe dingen wilde gaan doen. Mijn baan op te zeggen en te doen waar ik echt gelukkig van wordt. Want het allerbelangrijkste was ik en mijn gezin en door alles wat er op dat moment gebeurde had ik daar de minste energie voor. Ik wilde weer mijn levensenergie voelen zoals ik die al eerder gevoeld had, zin in de dag hebben en vol energie de dag beleven en daarin genieten van mijn kinderen. Daarin paste geen onregelmatigheid meer, hoe moeilijk ook in deze bizarre tijd waarin de nood hoog was. Maar ik voelde dat ik meer te bieden had, ik wist al een tijd dat ik niet goed tot mijn recht kwam in het werk wat ik deed, dat ik werd geremd. Ik wilde iets wat ik met volle overgave kan doen, vol energie. Met een business coach in de arm ben ik mijn diepste verlangen gaan bekijken en toen werd mijn eigen bedrijf geboren! Wat een verademing was dat, kiezen voor jezelf, voelde zo krachtig. Maar hetgeen wat ik ga doen is ook zooo nodig.

Coaching van (jonge) moeders met een ambitie!

Het hebben van een coach is nog niet vanzelfsprekend voor velen maar gelukkig merk ik binnen mijn generatie hiervoor steeds meer openheid. Ik ga moeders met dezelfde struggles als ik helpen, coachen om nog meer uit de dag en uit jezelf te halen! De generatie niet lullen maar poetsen is voorbij in een tijd waarin wij met zoveel te dealen hebben! 


«   »