Voel jij een weerstand?

Gepubliceerd op 13 april 2021 om 11:46

Herken je dit gevoel?

Sporten..... ‘s morgens of een paar dagen van tevoren heb je je voorgenomen te gaan en hoe dichter bij je komt hoe moeilijk het wordt ook echt te gaan. Tientallen stemmetjes die ervoor hebben gezorgd dat je weerstand alleen maar toe nam.

Zo ging dat bij mij niet anders. En vooral na een lange periode waarin je die lekker ‘flow’ mist. Want die lekkere flow die kende ik ook. Maar vind die maar eens terug, zo ook na mijn zwangerschappen.

Als Bart dan een bemoedigende opmerking maakte dan kreeg hij een behoorlijke sneer want, ‘jij hebt makkelijk praten, je weet niet hoe het voelt om telkens weer opnieuw te beginnen, die strijd aan te gaan.” Ik ging volledig in de slachtofferrol. Veilig en vertrouwd…toch?

Hardlopen, dodelijk saai en vermoeiend maar ja ik moet toch iets in deze tijden? Dat waren mijn 

Inmiddels ben ik meer dan 100 dagen verder en start ik elke dag mijn dag met een rondje hardlopen. En inmiddels is ken ook ik het 'runners high' gevoel.

En zo gaat het met alles waar je een weerstand tegen voelt. Ik heb meerdere routines opgebouwd die ervoor zorgen dat ik elke dag stappen zet richting mijn doelen. Zowel fysiek als mentaal. 100 dagen die nodig zijn om van een verandering een gewoonte te maken.

Door mijn achtergrond als verpleegkundige was ik altijd al gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam, ik was alleen niet zo bezig met de manier hoe je de werking van jouw lichaam kan beïnvloeden. Inmiddels weet ik dat je je lichaam en geest ook voor je kan laten werken in plaats van tegen je. Dus als je eenmaal begrijpt hoe je lichaam en geest werkt, maak je makkelijker de juiste keuzes op het juiste moment. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je kind(eren)

Oude patronen die je niet brengen waar je wilt zijn zorgen ervoor dat je blijft doen wat je altijd deed. Maar elke dag kun jij bepalen dat je het anders wilt. Voel jij ook weerstand?

Laat je inspireren in een cocoon-gesprek met mij hoe je je brein voor je kan laten werken in plaats van tegen je. En ik geef je direct inzichten waarmee jij je voordeel kan doen!


«   »